Det är inuti urverket som urmakaren möter sina kollegor ur historien. Inuti äldre klockor finns nämligen ofta ristningar i metallen; signaturer och årtal och kanske en notering eller ett meddelande. Vissa klockor som Reuterdahls sköter mätte tiden åt Gustav III, och har hållits tickande sedan dess. 

I familjen Reuterdahl har det funnits finmekaniker i många generationer. Som liten byggde Sophia Reuterdahl modelljärnvägar för elektriska tåg, och redan som 11-åring visste hon att det var urmakare hon ville bli. Inspirationen kom från mammans berättelser, och från många tickande klockor i hemmet.

Morfar Fridolf Reuterdahl (1892-1965) drev i många år ett urmakeri i Sigtuna. Hans far Adolf Reuterdahl (1860-1896) var verksam urmakare i Falkenberg , medan Sophias morfars farfar Theodor Reuterdahl (1826-1886) var urfabrikör med tillverkning i Göteborg under 1800-talet.

Trots den långa historien har just inga verktyg gått i arv, utan Sophia Reuterdahl har själv byggt upp sin arsenal av specialverktyg, nycklar och maskiner. I urmakeriet i Gamla Enskede finns dock ett städ monterat på en masurbjörkstam som en gång stod i morfars verkstad i Sigtuna. 

Vad gör vi nuförtiden? Reuterdahls finns på Facebook och Instagram. Välkommen in!

Stockholmsvägen 19, Enskede, Telefon: 08-600 24 77, e-post: info@reuterdahl.se