Reuterdahls Urmakeri i Gamla Enskede drivs av hovurmakare Sophia Reuterdahl. Sedan företaget grundades 1996 har arbetet med större ur stått i fokus.

I Reuterdahls verkstad renoveras moderna och antika golvur, pendyler och väggklockor. Varje ur erbjuder olika utmaningar, har sina egenheter och personlighetsdrag. Tickandet och klangen utgör något av själen i rummet eller huset där klockan hör hemma.

Urmakarens uppgift är ett finmekaniskt precisionshantverk. Klockans delar kan behöva rengöras eller justeras, och ibland även nytillverkas. Reuterdahls har utrustning och kunnande för att renovera avancerade tekniska konstruktioner.

Reuterdahls säljer stilrena guldur med skandinavisk elegans för “lång och trogen tjänst”. Uren kommer från svenska Epoch, och vi ombesörjer även service samt byten av batteri och armband.

Bland våra kunder finns offentliga institutioner som utöver ordinarie verksamhet även förvaltar ett kulturarv. Merparten av våra kunder har skötselavtal, och ibland även driftavtal om veckovis tillsyn och uppdragning. I mån av tid åtar vi oss uppdrag för privatkunder.

Sophia Reuterdahl utnämndes till hovurmakare av H.M. Konungen den 6 februari 2017.

Reuterdahls är medlem i Stockholms Urmakare-Ämbete och Föreningen Skråhantverkarna med styrelseuppdrag. Utsedd till Kunglig Hovleverantör samt medlem i brittiska Worshipful Company of Clockmakers.

Öppet efter överenskommelse. Ring före besök.

Träffas säkrast måndag t.o.m. torsdag.

Stockholmsvägen 19, Enskede, Telefon: 08-600 24 77, e-post: info@reuterdahl.se